Szállítással kapcsolatos információk

Szállítási feltételek BMI Villas termékek esetén

BMI Villas termékek esetében min. 3 raklapos megrendeléstől a szállítás díjtalan. A Bramac Kft fenntartja a jogot, hogy az árjegyzékben szereplő termékek forgalmazását csak később kezdje meg, illetve egyes termékek forgalmazását időszakosan felfüggessze

Szállítási határidő 7 munkanap, kivéve a *-gal jelölt termékeknél A * -gal jelölt termékek esetén megrendeléskor kérjük egyeztessen a szállítási határidőről! Az R betűvel megjelölt termékek EUR raklapon kerülnek kiszállításra.

A Bramac Kft. a bitumenes szigetelő lemezeket tekercsben csomagolva EUR- vagy egyutas (díjmentes) raklapra állítva, eldőlés ellen hevederrel megerősítve, zsugorfóliázva forgalmazza. Az Eladó kiszállított raklaponként „Egységes logisztikai díj”-at számol fel, amely tartalmazza a „Raklap betétdíj”-at, az áru összekészítésével kapcsolatos költségeket. A szintetikus, más néven műanyag szigetelőlemezek tekercsben, a raklapra fektetve és zsugorfóliázva, a bitumenes zsindelyek fektetve, zsugorfóliázva kerülnek kiszállításra. Az egyéb termékek (pl. kannás, kartusos termékek, tartozékok, kiegészítők stb.) a termék, illetve az anyag típusától függően raklapos vagy egyedi kiszerelésben kerülnek forgalmazásra. Nem teljes raklapnyi BMI VILLAS termék/rendszer (bontott raklap, különálló tekercsek és/vagy csomagok) megrendelése esetén a raklap eredeti csomagolásának megbontása és/vagy újra csomagolása miatt a mindenkor érvényben lévő Árjegyzékben található raklap átcsomagolási díjat számolunk fel.

Ebben az esetben a szállítás során keletkező károkért, minőségromlásért sem a BRAMAC Kft., sem pedig a Fuvarozó nem vállal felelősséget, az ebből adódó kár a Viszonteladó Partnert terheli. A hagyományos technológiával készült oxidált bitumenes lemezek csak egész raklapra szállíthatók. 6.5. Tárolás

A szigetelőanyagokat és egyéb forgalmazott termékeket nedvességtől, sugárzó hőtől, közvetlen napfénytől védett, fedett helyen, fagyra érzékeny termékek esetén fagymentes helyen, adott termékre vonatkozó Termék adatlapban található tárolási előírás betartásával kell tárolni. Öntapadó bitumenes lemezek csak épületen belül tárolhatók. A bitumenes lemez tekercseket állítva, a műanyaglemez tekercseket fektetve kell tárolni, a végeket sérülés ellen védeni kell! Raklapon elhelyezett tekercses árura, bitumenes, műanyag és szivárgó lemezekre és bitumenes zsindelyekre további raklapok nem helyezhetők, a raklapra helyezett áruk egymáson nem tárolhatók.

A bitumenes zsindelyből legfeljebb három csomag tárolható egy raklapon, egymásra fektetve. A tárolás szabálytalanságáért a Bramac Kft. nem vállal felelősséget, a tárolásra visszavezethető mindennemű minőségromlásból eredő kár a Viszonteladó Partnert vagy a Vevőt terheli.

Szállítás

Bitumenes vízszigetelő lemez, bitumenes zsindely, bevonat szigetelés, vagy műanyag lemez vásárlása esetén 3 raklap vagy ezt meghaladó mennyiségű megrendelt (és visszaigazolt) terméknek a megrendelésen feltüntetett belföldi címre történő egyszeri kiszállítása díjtalan.

Kis mennyiségű bitumenes vízszigetelő lemez, bitumenes zsindely, bevonat szigetelés, vagy műanyag lemez (kevesebb, mint 3 raklap) megrendelése esetén a fajlagosan aránytalanul magas kiszállítási költség részleges ellensúlyozására a megrendelés felvételekor fuvarozási pótdíjat kell fizetni és ezen rendelések kiszállítása külön egyeztetett határidővel történik.

Rendelés teljesítése

Az áru átvételével, illetve az átvételnél tapasztalt, vagy azt követően 15 napon belül írásban közölt jogos minőségi és/vagy mennyiségi eltérések rendezésével a megrendelés szerződés szerint teljesítettnek minősül.

Raklapok kezelése

Amennyiben a Vevő a raklapot az Eladó veszprémi, vagy kecskeméti telephelyére 6 hónapon belül visszaszállítja, és a szállítólevelet bemutatja, az Eladó a betétdíjat részére visszafizeti

Garancia

A szigetelő lemezekre és a kiegészítő termékekre (kellősítő, ragasztó és tömítő stb. anyagokra) vonatkozó garanciavállalásnak további feltétele, hogy a termékeket a Viszonteladó Partner az átvételtől az értékesítésig legfeljebb 3 hónapig tárolja, és a termék tovább értékesítéstől számított 3 hónapon belül beépítésre kerüljön A felhasználás előtt a felhasználónak legalább szemrevételezéssel ellenőrizni kell a terméket, annak műszaki paramétereit. Hibásnak ítélt anyagot felhasználni nem szabad! A hibásnak vélt anyagot haladéktalanul jelezni kell a Bramac Kft., mint garanciavállaló felé, a kivizsgálás és további intézkedések (pl. alkalmazástechnikai szaktanácsadás, reklamációs ügyintézés stb.) érdekében. A hibásnak vélt anyag hibáját, állapotát a hiba észlelésekor fotókon kell rögzíteni. A megreklamált termék állagának védelméről a reklamációs ügyintézés lezáródásáig gondoskodni kell.

A Bramac Kft. tájékoztatja a Viszonteladó Partnert és a Vevőt arról, hogy a természetes anyaggal készülő (pl. palaszórással ellátott) termékek színe a termék funkciója (vízszigetelés) szempontjából nem bír jelentőséggel, a termékekre vonatkozó szabványok a szóróanyag színére vonatkozóan nem tartalmaznak követelményt, ezért a Bramac Kft. fenntartja a jogot, hogy a termékeket eltérő színű szóróanyaggal szállítsa. Kivételt képeznek ez alól a magas tetők szigeteléséhez kifejlesztett bitumenes zsindelyek és a BMI Villas Color 3D termékek, melyek esetében a termék a színkártyán és/vagy árjegyzékben bemutatott színnel, ill. mintázattal kerül forgalmazásra. A termékek egyes tekercseinek teljes színazonosságát a természetes anyagok tulajdonságai miatt a Bramac Kft. nem tudja garantálni, ami azt jelenti, hogy kismértékű színeltérés a bitumenes zsindelyek és a BMI Villas Color 3D termékek esetén is előfordulhat. Egy épületre csak azonos gyártási időpontban készült termék alkalmazható, és a termék színe a beépítés előtt ellenőrizendő.

A beépített termékek színe – a nedvesség, az időjárás, valamint a nap UV sugárzásának következtében – az idő múlásával is megváltozhat. A fentiek miatt a Bramac Kft. nem vállal jótállást, illetve nem szavatol a termékek színazonosságáért, színtartósságáért.

Raklap költségek

  • Egységes logisztikai díj raklap 5000 Ft,- + ÁFA
  • Szállítási díj 3 raklap alatti megrendelések esetén (BMI Villas termékek)10 000 Ft,- + ÁFA / megrendelés
  • Raklap betétidíj: 3 500Ft,- + ÁFA  / raklap
  • EURO-raklap átcsomagolási / raklapbontási díj: 1600 Ft,- + ÁFA / raklap